Step-Up-Coaching

Coaching

Menselijk gedrag is soms een mysterie. Zowel thuis als op het werk begrijpen mensen elkaar niet altijd goed, waardoor irritaties ontstaan en soms echt stress. Dit hindert de productiviteit en, belangrijker, het maakt sociale interacties en samenwerken simpelweg minder leuk.

Ligt het aan jou? Aan de ander? Of aan het team waarin je zit? Maar ook, hoe kom je tot een goede hulpvraag? En hoe ga je dan van vraag naar oplossingsrichting, naar anders handelen?

Step-Up-Coaching

Onder de naam Step-Up-Coaching coachen, adviseren en motiveren wij mensen, management en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Ons doel is dat je positief, fris en helder zélf sturing geeft aan je eigen ontwikkeling of aan dat van je team.

Ontwikkeling begint met kennis. Kennis over jezelf én over de ander. Wij onderzoeken dit met het DISC instrument. DISC is een krachtig assessment dat de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk in kaart brengt.

DISC meet gedrag langs vier factoren:

Dominantie
Invloed
Stabiliteit
Conformiteit

D – Hoe ga je om met problemen en uitdagingen?
I  – Hoe haal je anderen over tot jouw standpunt?
S – Hoe ga je om met tempowisselingen en veranderingen?
C – Hoe ga je om met regels, details en procedures?

DISC Steda

Wij meten gedrag altijd in combinatie met een drijfveren analyse. Dus niet alleen wat we doen, maar ook waarom we het doen. We meten twaalf drijfveren, ingedeeld naar de clusters Intellectueel, Zakelijk, Esthetisch, Sociaal, Individualistisch en Ideëel. Het kennen van je drijfveren en daarop reflecteren is bijzonder krachtig. Het geeft rust, zelfvertrouwen en richting.

Onze Gedrag & Drijfveren trajecten leiden tot het beter begrijpen van jezelf en de ander. Je leert verschillen met anderen meer waarderen, het bevordert open communicatie en het helpt conflicten te voorkomen of op te lossen. Wij gebruiken onze Gedrag & Drijfveren analyse vooral bij:

Steda Teamontwikkeling (inclusief MT’s)
Steda Coaching en zelfonderzoek
Steda Leiderschapsontwikkeling
Steda Conflictmanagement

Step-Up aanbod

Ons Step-Up aanbod op hoofdlijnen:
Steda Persoonlijk Gedrag & Drijfveren traject
Steda Persoonlijke coaching
Steda Teamtraject Gedrag & Drijfveren
Steda Teamcoaching
Steda Teaminterventie

Step-Up-Coaching ontwikkelt mensen, management en organisaties.

“Gun het jezelf om beter te worden, ook als je niet ziek bent.”

Wil je met Gedrag & Drijfveren aan de gang? Wil je hulp bij het komen tot de juiste hulpvraag voor jezelf of jouw team? Neem voor een persoonlijk traject en/of een teamtraject contact op met Stef ten Dam via 06-24643478 of sjtendam@steda.nl. Je kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen.