Steda expertises

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoek

Met onderzoek maken wij als het ware een ‘foto’ van hetgeen er leeft in uw organisatie of bij klanten. Met de antwoorden kunt u verder om de dienstverlening beter te maken of intern zaken anders te organiseren of aan te scherpen.

Soms zetten we onderzoek als maatwerk op. Soms is een van onze 90%-modules geschikt. In dat geval liggen vragenlijst, analyseplan en rapportvorm redelijk vast en finetunen we op de inhoud.

We onderzoeken van alles rond ‘klant en medewerker’. Neem gewoon even contact op om te kijken wat we voor u zouden kunnen doen. Onze basale algemene kapstok is:

Steda Strategie & beleid: welke behoeften hebben klanten, stakeholders, medewerkers?
Steda Klantrelaties: hoe tevreden zijn klanten en aan welke knoppen moet ik draaien?
Steda Interne organisatie: hoe voelen medewerkers zich en waar/hoe kan ik de cultuur beter maken?

Steda is aangesloten bij branchevereniging MOA en gecertificeerd ISO-27001 (datasecurity).

Procesbegeleiding

Hoe kom je van Weten (‘er is verandering in mijn organisatie of team nodig’) naar Doen? Hoe ga je bouwen aan een nieuwe cultuur of aan het verbeteren van je dienstverlening? Wil iedereen hetzelfde? Hoe neem je mensen mee?

Als begeleider helpen we bij het duiden van informatie, zorgen voor het juiste gesprek, dagen uit, leggen verbindingen in de organisatie,  signaleren knelpunten, etc. Als goede partner doen we wat nodig is voor de next-best-step om uw organisatie of team sterker te maken.

Onze algemene uitgangspunten:

Steda Actief praten met het management: zonder echte betrokkenheid werkt het niet
Steda Doelgericht werken met aantoonbaar effect: een 0-1 aanpak geeft energie aan het proces
Steda De werkvloer heeft vaak goede oplossingen: stimuleer initiatief, maak meedenken leuk en lonend

Coaching

Executive coaching gaat over jou als leidinggevende of manager. We reflecteren met jou over die rol, je overtuigingen en je gedrag. We sparren over concrete werksituaties, over zaken waar je tegenaan loopt, bijvoorbeeld bij verandering doorvoeren in je team. Uiteraard gaat dit altijd ook over jou als persoon. We dagen je uit en bieden handvatten om jezelf beter te leren kennen, zodat je als mens én als manager sterker komt te staan. Thema’s:

Steda Zelfkennis en overtuigingen
Steda Loslaten en delegeren
Steda Omgaan met weerstand
Steda Motiveren, faciliteren, reflecteren
Steda Integriteit, dilemma’s

Meer informatie over het begeleiden van teams, klik op Teamontwikkeling.