Slechte dagen op het werk: moet ik daar wat mee?

 In Organisatiecultuur

Mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever en innovatiever dan hun minder gelukkige collega’s. Het terugdringen van het aantal ‘slechte dagen op het werk’, dagen waarop je je niet prettig voelt, is dus een logische strategie. Uit landelijk onderzoek blijkt hoe relevant het thema is: 31% van de Nederlandse werknemers heeft wekelijks minimaal één slechte dag. Direct negatief effect, zoals werk uitstellen, is relevant bij in totaal 16%.

Er zijn dus veel organisaties waar de werknemers zich met regelmaat niet prettig voelen in hun werk. Waar wellicht onderhuids van alles speelt of waar de dialoog met het management slecht verloopt. Het ervaren van slechte dagen heeft sterk te maken met factoren op het werk zelf. De top-7 is:

Steda werkdruk (38%)
Steda negatieve collega’s (22%)
Steda geen erkenning krijgen (20%)
Steda slechte sfeer in het team (19%)
Steda klagende collega’s (19%)
Steda slecht gedrag van de leidinggevende (18%)
Steda onduidelijke procedures en/of beleid (17%)

Dit lijstje gaat over organiseren en werkverdeling. Werkdruk heeft bijvoorbeeld veel te maken met tijdsdruk, inzet op te moeilijke taken en teveel verantwoordelijkheden hebben. En het gaat over de cultuur in de organisatie en het gedrag van de manager.

Ons advies: Agendeer het thema ‘welbevinden’, ga het gesprek erover aan. Probeer de achtergronden te snappen en mensen te betrekken bij oplossingen. Wij helpen u graag onderweg.

De genoemde cijfers komen uit ons onderzoek Geluk op de werkplek (december 2015).
Lees hier het rapport: Geluk op de werkplek.

Aanbevolen
ProcesbegeleidingMarktonderzoek Lean