Welbevinden op het werk

 In Inspiratie, Organisatiecultuur

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat de voordelen van welbevinden op het werk toont. Gelukkige medewerkers werken bijvoorbeeld beter samen, zijn productiever, minder ziek, creatiever en hebben minder last van stress dan hun minder gelukkige collega’s. Een ander evident voordeel is de recruitment kracht die het oplevert. Als je actief zorgt dat het bij jou fantastisch werken is, dus als je medewerkers affectief loyaal zijn, dan heb je een sterk verhaal in je werving. Bezig zijn met het menselijk kapitaal, met het individuele welbevinden van je mensen, is dus (nog los van de intrinsieke waarde) een goede strategie.

De Nederlandse benchmark voor Werkgeluk

Steda onderzoekt en begeleidt organisaties als het gaat om organisatiecultuur en het welbevinden van medewerkers. Specifiek op het thema ‘werkgeluk’ zijn wij al jaren onderzoekspartner van het HappinessBureau. Deze metingen hebben een individueel perspectief en/of een organisatieperspectief. Op beide onderdelen is er sinds eind 2017 een landelijke benchmark waar klanten van het HappinessBureau hun voordeel mee kunnen doen. Over enkele analyses die we deden op die benchmark hebben we samen met Lucas Swennen van het HappinessBureau twee artikelen geschreven.

Meer weten over 9+ werkgeluk, over cultuurdragers in de organisatie of over de top-5 motivators en dissatisfiers rond werkgeluk? Lees dan onderstaande artikelen op de blog van het HappinessBureau:

Steda Streef naar een 9+
Steda De sleutel ligt bij maatwerk

Aanbevolen
Team in crisisOuderonderzoek In gesprek