Search
Close this search box.

Welbevinden en professionele cultuur

Veel schoolbesturen streven naar een overgang van passieve medewerkerstevredenheid naar een actieve aanpak gericht op ontwikkeling, met de focus op persoonlijke groei en samenwerking. Ons MTO meet het welzijn van medewerkers en verzamelt inzichten over de school als professionele organisatie. Wij luisteren naar uw visie en passen waar nodig onze vragenlijst daarop aan, zodat u eigenaarschap voelt en de uitkomsten maximaal betekenisvol voor u zijn.

In het onderwijs voelt het vaak alsof er van alles moet gebeuren. Administratieve druk, grotere klassen, en meer problemen bij kinderen maken het extra zwaar.

Laten we even teruggaan naar de basis…

Wat is het belangrijkste?

Vakmensen die plezier, voldoening en zingeving ervaren in hun werk, dat is de kern. Laten we dat weer centraal stellen.

Wij geloven dat:

– Medewerkers het verschil maken en dat mensen beter presteren als ze zich goed voelen.
– Een professionele cultuur essentieel is om de beste mensen aan te trekken en vast te houden.
– Een coachende stijl van de leiding steeds meer nodig is om mensen en teams echt te ontwikkelen.

Laten we meten en richting geven aan deze kernpunten.

Medewerkers maken daadwerkelijk
het verschil.

Ons MTO ondersteunt scholen die (willen) sturen op een ontwikkelingsgerichte aanpak waar persoonlijke groei en samenwerken centraal staan.

We meten het medewerkersperspectief met vragen die gefundeerd zijn vanuit de positieve psychologie. Dit gaat écht over jou als individu, in de context van werk. Daarna vragen we feedback over de kwaliteit van de organisatie: management en leiderschap, faciliteiten, teamcultuur en samenwerken, P&O beleid en onderwijsproces.

De uitkomsten bieden een krachtig handvat voor personeelsbeleid en teamontwikkeling.

Het begint met een gesprek..

We horen graag waar uw behoefte ligt. Hoe kunnen wij uw HR-beleid en de werkpraktijk van de schoolleiders ondersteunen? Zullen we een afspraak maken?

Contact Us