Effectief samenwerken in het MT (casus)

 In Casus, Coaching, Organisatiecultuur

Effectief samenwerken in het MT (casus) 

Gisteren sloten we kort MT traject af bij DAN Fiscaal Financieel Advies. DAN is een snelgroeiend kantoor met ambities. Het management wilde als team sterker worden, juist om grip te blijven houden op de groei en de daarmee toenemende complexiteit in de organisatie.

We hebben eerst met elk MT-lid een persoonlijk traject doorlopen. Een intake, een assessment en twee coachsessies over gedragsstijl en persoonlijke drijfveren. Vervolgens zijn we met het MT als team aan de slag gegaan. Eerst een algemene kennis- en inspiratiesessie over gedrag en drijfveren: wie ben je en wat drijft jou? En enkele weken later een doe-sessie over de kracht en valkuilen specifiek voor hun als team. We deelden elkaars profielen en bespraken via praktijkvoorbeelden de versterkende en belemmerende patronen in het team. Aan de orde kwamen ook de taakverdeling binnen het MT en het proces van besluitvorming.

Gisteren sloten we deze fase af met een bak koffie en het uitreiken van ons certificaat. We zijn trots op dit mooie traject, waarin we én de individuele managers én het MT als team een stukje sterker hebben kunnen maken.

Wil je ook een stap zetten in je persoonlijk leiderschap? Of wil je als MT sterker worden vanuit aandacht voor het individu? Bel me dan even en we spreken wat af. Stef ten Dam (06-24643478).

Pieter Olde Meule – partner bij DAN
“Steda heeft ons als MT fantastisch geholpen om te groeien, ieder voor zich én als team. We hebben elkaar beter leren kennen op wat ons echt drijft. En we snappen elkaars gedragsstijl beter, waardoor we effectiever en met nog meer plezier zijn gaan samenwerken. De begeleiding is een waardevolle steun in de rug en helpt ons om onze ambities waar te maken”.

Deze casus gaat over een van onze klanten, DAN. DAN biedt diensten op het gebied van fiscaliteit, administratie, accountancy en persoonlijke financiële planning in de brede regio Midden Nederland. Hun klanten zijn kleine tot middelgrote organisaties (1-150 FTE) uit diverse sectoren en particulieren met tal van financiële vraagstukken in alle levensfasen.

Recent Posts
Gedrag & Drijfveren traject Steda