Weekend? Dat hoeft voor mij niet zo..

 In Inspiratie, Organisatiecultuur

Anderen inspireren met kennis. Vanuit goede informatie besluiten nemen over de organisatie. Mensen op persoonlijk niveau positief raken en in beweging helpen komen. Dat zijn voor mij drie ingrediënten waardoor ik energie uit mijn werk haal. Hierdoor is mijn werk belangrijk voor mij en meer dan een ‘negen tot vijf’ baan. Ik denk op woensdag dus niet: ‘was het maar vast weekend’.

Dit is precies het thema van het landelijke onderzoek dat wij samen met het HappinessBureau hebben uitgevoerd.

Hoe kijken mensen naar hun werk, zien zij dit als Job, Career of Calling? En wat is de relatie hiervan met werkgeluk, ziekteverzuim en trots zijn op je organisatie?

Het loont om te weten hoe dit zit in jouw organisatie, want de samenhang tussen deze onderwerpen is sterk. Als je je werk als Calling ervaart, zoals ik (meestal) doe, ben je bijvoorbeeld evident gelukkiger dan gemiddeld. Werknemers met deze oriëntatie zijn minder vaak ziek en ze zijn vaker een actieve ambassadeur van jouw organisatie.

Handig dus om hier meer over te weten! De indeling naar deze drie groepen is overigens ook erg geschikt voor het individuele gesprek met je mensen. Het is simpel en praktisch.

Bekijk de animatie van ons onderzoek en download de whitepaper hier: https://www.hpbbnieuws.nl/?page_id=2363

Recent Posts
Welbevinden op het werk